Piyanodan dinozor çıkar mı ?

piyanodan dinozor çıkar mı
Evrenin sırrını çözercesine oluşturulan başlığa ve altından fırlayan gösterişli piyano fotoğrafına bakınca, internet sitelerinde içeriğe göz atmanızı sağlamak maksadıyla link tuzağı oluşturan, fakat içerisine girdiğinizde konuyla alakasız anlatımlar içerisinde varlığınızı sorgulamanıza sebep olan fırsatçı birisi gibi gördüm kendimi. Baştan söylemekte yarar var; yazının içerisinde ne David Copperfield gibi piyanodan dinozor çıkaran sihirbazlık numaralarını, ne de evrenin sırrına vakıf olacağınız aydınlanmaya vesile olacak bir yazı kaleme alacağım.

Bir kaç gündür acaba ne yazsam diye uygulamayı açıp, bön bön ekrana bakıyorum. Yazmak özelinde basit bir girişi yapabilmekte zorlanırken, zihnimin derinliklerini burada özgürce dillendirebilmeyi başlatmak ve bunu sürdürülebilir kılmak, her gün güneşin doğuşuyla daha önce hiç tırmanmadığı büyük bir dağın eteğinde "bir gün buraya tırmanacağım" diye bilenmeye benziyor. Bir romancı veya yazım denemeleriyle ustalaşmış bir kişinin ilk ve en temel dayanağına sığınarak "başlangıçlar zordur" mottosuna sığınıp kaçamak bir cevapla geçiştirebiliriz. 

Giriş bağlamında bahsetmek istediğim iki husus var; postmodernpiyano'nun anlamı nedir? ve burada neler yazmak istediğimle ilgili birkaç ipucu niteliğinde. 

Modern düşünce ve kültüre ait kavramların sorunsallaştırılması ile doğan modernizmin yadsınma şeklinde kullanılan eğilime postmodern akım diyebiliriz ve piyanoyu da bu düşünce biçimiyle doğan müziğin ezgisine benzetebiliriz. Öyle bir anda akla gelen bir ad. 

Haşır neşir olduğum kitaplar hakkında incelemeler, çoğunluğunu düşünce temelli filmlerin oluşturduğu yazılar ve felsefe yazı dizileri paylaşmak istediğim bir oluşum olacak burası. Ara ara bu kalıpların dışarında hayata ve gündeme dair paylaşımlar da olabilir.

Kısa ve öz, blog tadında yer yer akademik bazen doğaçlama

6 Yorumlar

  1. Bu siteye Chopin'den bir parça yakışırdı :)

    YanıtlaSil
  2. İçeriklerinizle öne çıkacağınıza eminim, başarılar dilerim. :)
    Temanız da çok güzel bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tema şu an ücretsiz bir sürüme ait, fakat yapımcılarına ait temalara baktım bir diğer versiyonu olan temanın premium olanını alabilirim. Aslında amacım temayı kendim tasarlamak sadece epey paslanmış ve bu dönem zaman biraz dar

      Sil
  3. Özgün bir konu seçimi ve sağlam bir kalem. Tebrikler.

    Okurken dinlediğim bu parça da size hediye olsun mu?

    https://www.youtube.com/watch?v=iXW-2nvNJpI

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz ve müzik için teşekkürler, hemen dinliyorum

      Sil
Daha yeni Daha eski